Канапе з мідіями

Маємо хорошу ідею для атмосфери та покращення настрою! Доведеться дещо підготуватись, але результат того вартує :)

Отож, 

пункт #1 гастрономічний: візьміть упаковку канапних грінок ТМ АВІАНТ, намастіть вершковим сиром, викладіть зверху мідії (можна заздалегідь приготувати в оливковій олії зі спеціями або звичайні з супермаркету :), і шматочок лимону. Приготуйте улюблений коктейль.... Сервіруйте на ваш смак...

пункт #2 естетичний: одягніть улюблену сукню і туфлі на підборах (із тих, в яких можна тільки гарно сидіти :) або краватку-метелика, смішні шкарпетки і підтяжки...

пункт #3 музичний: підберіть музику, приємну для вас: нью-йоркський джаз, Хью Лорі або Тома Вейдса...

пункт #4 креативний: зручно вмостіться у кріслі (при баженні, ноги дозволяється закинути на стіл), уявіть себе на власній яхті/березі моря увімкніть потрібні відчуття і... не поспішайте... насолоджуйтесь... 

Приємного дня!

Сніданок аристократа

За легендою, iдея подати яйця пашот на тостi з беконом i голландським соусом народилась в ресторанi Waldorf Hotel.

Брокер Лемюель Бенедикт, страждаючи вранцi вiд сильного похмiлля, попросив офiцiанта принести йому щось легке i незвичне. Метрдотель ресторану був наcтiльки вражений новою стравою, що швидко внiс її до головного меню закладу.

Яйця Бенедикт стали готувати з яєць пашот i голландського соусу в кращих ресторанах Парижу, що дає право називати цю страву традицiйно французькою.

РІЗНОВИДИ

У яйцях Blackstone бекон замiняють шинкою i додають скибочку томата.

У яйцях по-флорентiйськи шинка замiнена шпинатом.

Яйця Хемінгуей або яйця Копенгаген – шинка замінюється лососиною. Це популярний різновид яєць Бенедикт в Австралії, Новій Зеландії, Канаді та Великобританії.

Яєчня Морне – голландський соус замнюється соусом Морне.

Латиноамериканський різновид під назвою Huevos Benedictos використовує авокадо в якості замінника шинки і сальсу верде як замінник голландського соусу.

У Сільських Бенедикт, відомих як Яйця Борегар, замінюють англійську булочку, шинку і голландський соус – американським бісквітом, сосисками і сільським соусом відповідно, а яйця пашот – простою яєчнею.

Ірландський варіант рецепту замінює шинку солониною або ірландським беконом.

Портобелло Бенедикт – використовуються гриби портобелло замість шинки.

Яйця Оскар – шинку замінює спаржа і м'ясо краба.

Яйця Провансаль – голландський соус замінений бєарнским соусом.

У яйцях Шекспір ​​шинка замінена м'ясом краба.

Весняний салат з крутонами

Зараз, коли так хочеться свіжої зелені, порадуйте себе чудовим весняним салатом з крутонами ТМ АВІАНТ.

Отож, вам знадобляться:

– грінки пшеничні салатні ТМ АВІАНТ – 1 упаковка;
– перепелині яйця – 5 шт.;
– бекон – 100г;
– сир моцарелла – 100г;
– листя салату, базилік – 200г;

– апельсин – 1 шт;
– мигдаль або інші горіхи – 50г;
– насіння кунжуту;
– оливкова олія, лимонний сік, сіль, перець (для заправки). 

1. Перепелині яйця відваріть, охолодіть, поріжте навпіл.
2. Бекон наріжте тонкими слайсами, підсмажте.
3. Сир моцарелла наріжте кубиками.
4. Почистіть апельсин.
5. Зробіть заправку з оливкової олії та лимонного соку, додайте спецій.
6. Акуратно змішайте всі інгредієнти, додайте крутони ТМ АВІАНТ, полийте заправкою, посипте насінням кунжуту.

Смачного і вдалого дня!

Салат Коко Шанель

Цей салат готується зі звичайних продуктів, але виходить таким витонченим та вишуканим... що мабуть, він гідний імені великої mademoiselle...

Час приготування: 20 хвилин 

Вам знадобиться:

– курка (краще грудка, відварна) – 400 г;
– помідор (свіжий) – 400 г;
– картопля (відварена) – 400 г;
– перець болгарський (яскравий, краще червоного кольору) – 300 г;
– сир твердий – 250 г;
– оливкова олія (можна будь-якy нерафінованy);
– сік лимонний;
– спеції (сіль, перець – за смаком)

Приготування:

1. Куряче м'ясо розберіть на волокна. Картоплю дрібно поріжте. Сир потріть на тертці середнього розміру або поріжте кубиками. Перець наріжте тонкими смужками. Помідори поріжте невеликими шматочками.
2. Змішайте всі складові.
3. Заправте сумішшю: оливкова олія + лимонний сік + сіль + чорний мелений перець.

Салат готовий.
Рекомендуємо подавати його на салатних листках.
Смачного!

Cуп мадам Помпадур

Мадам де Помпадур, фаворитка Людовіка XV, що тримала у своїх витончених пальчиках цілих 20 років короля, науку і культуру Франції, політику Європи, яка залишила свій слід в історії, і... на сторінках кулінарних книг.
Понад 50 вишуканих страв носять ім'я цієї незвичайної жінки. Часом вона сама вигадувала рецепти цікавих страв, які потім готували палацові кухарі. 
О так, кулінарія – це велика сила! І прекрасна маркіза вміло її використовувала!
Маркіза де Помпадур ставилася до їжі виключно серйозно. Вона, знаючи любов короля до вишуканої їжі, постійно придумувала нові страви. Велике значення приділяла тим, які підтримували любовний запал. Чималу увагу приділяла всіляким соусам, вважаючи, що саме вони надають їжі неповторний смак. Багато рецептів були настільки складні, що опис їх займало більше двох сторінок! Рекомендуємо вам скуштувати пікантний суп з креветок від мадам Помпадур!

Вам знадобиться:

– 3 яєчних жовтки;
– 1 склянка вершків;
– 250 мл сухого білого вина;
– 0,5 склянки рибного бульйону;
– 250 г крeветок;
– дрібка шафрану;
– сіль за смаком.

Приготування:

1. Розітріть яєчні жовтки, додайте вершки та дрібку шафрану.
2. Долийте вино та рибний бульйон.
3. Поставте суміш на повільний вогонь і тримайте при постійному помішуванні до загусання.
4. Відваріть креветки у підсоленій воді.
5. Подавайте суп гарячим, з кренветками та, звісно, з пшеничними крутонами ТМ АВІАНТ.

Сендвіч Елвіса Преслі

Як відомо, славнозвісний “король рок-н-рола” обожнював ситно та смачно поїсти. Він полюбляв горішки, попкорн, бургери, смажену картоплю та яблучні пироги... Улюбленою їжею для поп-зірки був сніданок, який зазвичай відбувався о 5 годині вечора... а іноді навіть о 8 або о 9.
Розповідають, що одного разу Елвіс пролетів більше 800 миль лишень для того, щоб поласувати улюбленим сендвічем! Якось у 1976 році він згадав, що колись у Денвері він їв місцевий бутерброд “Fool's Gold” (Золото дурня), який складався зі смаженого багету, начиненого банкою джему, банкою арахісового масла та 0,5 кг хрусткого смеженого бекону. У ті часи такий бутер вартував 49,95$. Елвісу так закортіло знову посмакувати тим сендвічем, що він полетів до Денвера на приватному літаку і цей перекус обійшовся йому у 16 000$.

Отож, сьогодні пропонуємо вам зробити власну варіацію на тему “Золота дурнів” – улюбленого бутерброда Елвіса Престлі

Вам знадобиться:

– арахісове масло – 0,5 банки;
– грінки ТМ АВІАНТ– 1 упаковка;
– бекон – 150 г;
– стиглий банан – 1–2 шт.;
– улюблений джем, рідкий мед або клиновий сироп – за смаком.

Приготування:

1. Кожну гріночку щедро намастіть арахісовим маслом.
2. Банани почистіьть від шкірки, наріжте тонкими скибочками, викладіть на масло.
3. Наріжте бекон тонкими слайсами, підсмажте до хрусткої скоринки, викладіть на бутерброди.
4. Полийте готові канапки джмом, медом або кленовим сиропом.

Смакуйте з насолодою, уявляючи себе поп-зіркою!

Турнедо Россіні

Турнедо – одна з найпростіших і в той же час загадкових страв французької кухні. Популярна легенда свідчить, що турнедо винайшов великий композитор і не менш великий гурман Россіні.
У паризькому кафе він займав окремий кабінет, з якого міг спостерігати за тим, як бігають по залу офіціанти. Побачивши у них на підносі апетитну страву, він кричав: «Tournez le dos!» («Повертай назад»). Волання маестро чулися так часто, що були увічнені в назві кулінарного шедевру.

Джоаккіно Россіні вважав високу кулінарію і прекрасну музику «двома деревами одного кореня», де до кінця своїх днів сам прагнув досягнення гармонії.
Ходить про те, що одного разу музикант в поспіху втік з прем'єри «Севільського цирюльника», щоб зануритись в детальний опис нового рецепту салату, який став салатом «а la Россіні» («Турнедо Россіні»).
Маестро готував цю страву на гастролях і пригощав нею своїх друзів.

Вам знадобиться:

– 100 г паштету з печінки;
– 400 г філе яловичини;
– канапні грінки ТМ АВІАНТ;
– помідори черрі;
– 2 ст. л. вершкового масла;
– зелень петрушки, сіль, перець;
– половинка лимона

Приготування:

1. Філе наріжте шматочками поперек волокон і злегка відбийте.
2. М'ясо посоліть, обсмажте з обох боків на вершковому маслі до румяної скоринки.
3. Готове м'ясо викладіть на гріночки, зверху намастіть паштетом.
4. Прикрасьте салат четвертинками помідорів, лимоном та гілочками петрушки.

Канапе з мусом з курячої печінки

(рецепт з ВІДЕО)

Інгредієнти для мусу з печінки:

— куряча печінка — 300г;
— цибуля (велика) — 1шт.;
— морква (велика) — 1шт.;
— вершкове масло — 300г;
— рослинна олія;
— сіль, перець.

Інгредієнти для желе:
— вино Мадера — 0,5скл.;
— желатин — 5г;
— цукор


Приготування мусу з печінки:

1. Курячу печінку помийте та почистіть.
2. Цибулю та моркву почистіть та наріжте. 
3. На розігрітій пательні з олією підсмажте цибулю з морквою до мармеладного кольору. За потреби, додайте води.
4. З'єднайте курячу печінку з овочами, викладіть у форму для запікання.
5. З пергаментного паперу зробіть картуш. Для цього виріжте з паперу коло за розмірами форми для запікання, розріжте посередині.
6. Накрийте форму картушем та кришкою.
7. Готуйте печінку з овочами в духовій шафі 40 хвилин за температури 150°С.
8. Готову печінку та овочі збийте блендером. Після цього перетріть через сито.
9. В печінкову масу додайте вершкове масло кімнатної температури та повторно збийте блендером.
10. Додайте сіль та перець за смаком.
11. Готовий печінковий мус викладіть в кондитерський мішок та покладіть у холодильник на 30—40 хвилин. 
...

Детальніше