Канапе з мусом з курячої печінки та желе з Мадери (рецепт з ВІДЕО)

 

Інгредієнти для мусу з печінки:

— куряча печінка — 300г;
— цибуля (велика) — 1шт.;
— морква (велика) — 1шт.;
— вершкове масло — 300г;
— рослинна олія;
— сіль, перець.


Інгредієнти для желе:
— вино Мадера — 0,5скл.;
— желатин — 5г;
— цукор


Приготування мусу з печінки:

1. Курячу печінку помийте та почистіть.
2. Цибулю та моркву почистіть та наріжте. 
3. На розігрітій пательні з олією підсмажте цибулю з морквою до мармеладного кольору. За потреби, додайте води. 4. З'єднайте курячу печінку з овочами, викладіть у форму для запікання.
5. З пергаментного паперу зробіть картуш. Для цього виріжте з паперу коло за розмірами форми для запікання, розріжте посередині.
6. Накрийте форму картушем та кришкою.
7. Готуйте печінку з овочами в духовій шафі 40 хвилин за температури 150°С.
8. Готову печінку та овочі збийте блендером. Після цього перетріть через сито. 9. В печінкову масу додайте вершкове масло кімнатної температури та повторно збийте блендером.
10. Додайте сіль та перець за смаком.
11. Готовий печінковий мус викладіть в кондитерський мішок та покладіть у холодильник на 30—40 хвилин. 

 

Приготування желе з Мадери:

1. Желатин залийте водою для набухання.
2. Нагрійте вино та випаровуйте, доки не зникне запах алкоголю.  3. Охолодіть вино до 40—45°С.
4. Додайте у вино підготовлений желатин та цукор за смаком (приблизно 1 ст. л.), розмішати доки цукор розчиниться.
5. Вилийте суміш у форму, поставте у холодильник для застигання.

 

Приготування канапок:

1. На кожну гріночку ТМ Авіант викладіть печінковий мус з допомогою кондитерського мішка.
2. Желе наріжте кубиками.
3. Прикрасьте канапки кубиками желе та зеленню.